Χάρτες δικτύου διαδρομών των «μαστόρων της πέτρας»

Η ακατανόητη πρόσφατη τσιμεντόστρωση τμήματος της μιας εκ των τριών διαδρομών του δικτύου διαδρομών των «μαστόρων της πέτρας» έδωσε την αφορμή και το έναυσμα για τη δημιουργία αυτού εδώ του πληροφοριακού υλικού. Άλλωστε από κάπου έπρεπε να γίνει η αρχή!

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε σύντομες περιγραφές, τα ίχνη των διαδρομών σε μορφή gpx ή kml, μερικές φωτογραφίες και τους χάρτες σε μορφή pdf για τις τρεις (σχεδόν) κυκλικές διαδρομές των Καρφά – Θυμιανών, Αγίας Ερμιόνης – Θυμιανών και Μέγα Λιμνιώνα – Θυμιανών. Οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν και στην αγγλική γλώσσα αντίστοιχα εδώ, εδώ και εδώ.

Το παρόν εγχείρημά δεν αποτελεί έναν αναλυτικό οδηγό των διαδρομών των «μαστόρων της πέτρας». Στόχος μας είναι η προβολή και η ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, η οποία θα λειτουργήσει ως ερέθισμα για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες για να περπατήσουν και να δώσουν ζωή σε αυτές τις εύκολες διαδρομές, οι οποίες βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Άλλωστε, ένας τρόπος για να προστατέψεις μια πεζοπορική διαδρομή, είναι να την κάνεις γνωστή, ώστε ο κόσμος να την αγκαλιάσει.

Εμπρός λοιπόν, βάλτε τα παπούτσια, πάρτε την παρέα σας και την καλή σας διάθεση και ξεκινήστε! Οι διαδρομές των «μαστόρων της πέτρας» σας περιμένουν να τις περπατήσετε!