4 πραγματικά εύκολες διαδρομές για όλους

Tέσσερις περιπατητικές διαδρομές για όλους! Κατάλληλες για αρχάριους πεζοπόρους, για οικογένειες με παιδιά ή για όσους θέλουν να κάνουν μια χαλαρή βόλτα στη φύση, χωρίς το άγχος ότι θα χάσουν το μονοπάτι. Τέσσερις διαδρομές, μία στη νότια, δύο στην κεντρική και μία στη βόρεια Χίο, όλες με μικρό βαθμό δυσκολίας και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Οι ιστορικές διαδρομές από του Κρητικού τον Λάκκο μέχρι τον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και από την κοιλάδα Φα στο Λιθί, εκτείνονται σε καλοδιατηρημένους καρόδρομους, κατασκευασμένους στα τέλη της οθωμανικής κυριαρχίας και εντυπωσιάζουν για τα δομικά χαρακτηριστικά τους. Το μονοπάτι ανάβασης στον λόφο του Προφήτη Ηλία στην Κώμη, με την υπέροχη θέα και το παρόχθιο μονοπάτι από την Κλειδού στη Μέσα Κλειδού, συμπληρώνουν την τετράδα των διαδρομών.

Οι παρουσιάσεις των διαδρομών αυτών, όπως και αυτές που έχουν προηγηθεί για το δίκτυο διαδρομών των μαστόρων της Θυμιανούσικης πέτρας και τα καλογερικά μονοπάτια της Νέας Μονής, παρέχουν συνοπτικές πληροφορίες και λίγες ενδεικτικές φωτογραφίες. Σκοπός των παρουσιάσεων αυτών δεν είναι η λεπτομερής, βήμα – βήμα περιγραφή τους, αλλά η ανάδειξή τους, ώστε να γίνουν περισσότερο γνωστές σε ντόπιους και επισκέπτες της Χίου.

Το πληροφοριακό υλικό υπάρχει και στα αγγλικά εδώ. Ελπίζουμε να το βρείτε χρήσιμο και να αγαπήσετε αυτές τις εύκολες διαδρομές. Καλές βόλτες σε μικρούς και μεγάλους.